هادی سلیمیبه مناسبت روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی در پیامی ضرورت توجه به آمادگی جوامع محلی به منظور بهبود پاسخ گویی در برابر بلایا را تاکید کرد.
متن پیام به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
مجمع عمومی سازمان ملل متحد ،روز ۱۳ اکتبر را رسما بعنوان روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی اعلام کرد.
نهضت دفتر کاهش خطر بلایا با عنوان "سندای هفت" بر هفت هدف سند چهارچوب سندای متمرکز است. این نهضت میکوشد موجی از آگاهی درباره اقدامات اتخاذ شده برای کاهش اثرات بلایای طبیعی را خلق کند.
حوادث و سوانح اتفاقاتی هستند که به صورت غیر منتظره و گاه اجتناب ناپذیر رخ می دهند.
به دلیل پیامدهای گسترده این حوادث تا مدت مدیدی پس از وقوع حادثه، منابع مادی و انسانی جوامع تحت تاثیر قرار میگیرد.
در قرن حاضر ایران شاهد بلایای عظیمی، از قبیل زلزله بم، زلزله کرمانشاه ، سیل های سال های اخیر ایران و دهها حادثه مشابه بزرگ و کوچک بوده است.
ارتقای روز افزون توان علمی و آموزشی انسان در دنیای معاصر باعث جلوگیری از حوادث ناگوار و زیانبار طبیعی است . ایران تاکنون ۳۴ نوع از حوادث را تجربه کرده و همه ساله بر اثر وقوع حوادث طبیعی و غیرمترقبه خسارت و تلفات جانی و مالی بسیاری را متحمل میشود،بنابراین درک درست وقایع و پدیدههای طبیعی منجر به پیش بینی، پیشگیری و تقابل منطقی و درست با آنها خواهد شد.
حوادث و سوانح اخیر این حقیقت را گوشزد میکند که پیش بینیها و چاره اندیشیها و راههای مقابله و همزیستی با این بلایا کافی نیست و تنها شمار اندکی از مردم دانش، فن و هنر مدیریت و مهار اینگونه بلایا را فراگرفته و به کار میبندند.
از اینرو جمعیت هلال احمر گیلان با وجود مراکز و سامانه فرماندهی حادثه، تیم های عملیاتی، تدوین برنامه پاسخ در برابر بلایا ، درصدد افزایش آمادگی عملکردی مدیران ، کارکنان خود میباشد. همچنین بعنوان متولی مدیریت امداد و نجات با اجرای برنامه ارزیابی و آموزش آمادگی خانوار در برابر بلایا، توجه ویژه ای به تاب آوری، پیشگیری و کاهش آسیب پذیری در برابر مخاطرات طبیعی و انسان ساخت با تاکید به نقش محوری مردم دارد.
به مناسبت بزرگداشت این روز و به منظور بهبود پاسخ گویی در برابر بلایا، این جمعیت اقدام به برنامه ریزی جهت اجرای تمرین باحضور تیم های عملیاتی ، خانههای هلال، تیم های سحر با رویکرد توانمند سازی جوامع محلی استان در پاسخگویی به موقع به حوادث و سوانح و ترویج فرهنگ خود امدادی و دگر امدادی و مدیریت خطر بلایا و اعضای سامانه فرماندهی حادثه کلیه مراکز و شبکههای امدادی ایجاد نموده را بصورت همزمان اقدام کرده است.
در این تمرینها کارکردهای مدیریتی و تخصصی امداد و نجات محلی در برابر بلایا تمرین و مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و از کلیه مردم شریف استان انتظار می رود جهت ارتقای آگاهیهای امدادی و یادگیری آموزش های مورد نیاز مختلف ، به مراکز هلالاحمر در شهرستانها مراجعه نموده تا بصورت رایگان ، دورههای مربوطه را طی نمایند و شایان ذکر است شماره ۱۱۲ مرکز کنترل عملیات هلالاحمر گیلان بصورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به حوادث احتمالی میباشد.
هادی سلیمی
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر گیلان